Imprimarea DTG

Imprimarea DTG (abrevierea expresiei engleze Direct To Garment- în traducere Direct Pe Îmbrăcăminte) este denumirea procesului tehnologic prin care o imagine este imprimată direct pe țesătura materialului textil, foarte asemănător cu modul în care o imprimanta inkjet printează imaginea pe hârtie. Asemănător, dar departe nu identic. Folosind acest proces putem imprima imagini cu culori puternice pe tricou. Ce echipamente ne sunt necesare pentru asta?

Imprimantă DTG, recomandăm utilajele producătorului Polyprint, Shortee2 pentru firmele cu volum mic de lucru și Echo 2 pentru volume medii și mari. În cazul în care imprimăm pe material colorat sau negru imprimanta va depune un strat de cerneală albă, pentru a avea o consistență bună a culorilor si contrast corect. Pentru aderența corectă a cernelii albe este necesară aplicarea unui lichid de pre tratare. Aplicarea se poate face manual sau cu echipamentul Polyprint PreTreater Pro. După aplicare lichidului de pre tratare tricoul trebuie introdus în presa termică pentru uscare.  Urmează imprimarea propriu-zisă, echipamentul va imprima cerneală alba și culorile. Cerneala în această fază este încă umedă și nu este rezistentă la apă. Urmează ultimul tratament termic.

Presa termică poate să fie un model cu deschidere manuală, Hotronix Fusion IQ de exemplu, un model cu foarte multe funcții inteligente cum ar fi presetările programabile, sau modelul cu deschidere automata electro-magnetică Sprint Mag Digital XL. Presa va fixa cerneala, devenind astfel rezistentă la apă.